Šiklův mlýn 30.4.2017

V neděli 30.04.2017 se uskutečnil závod Pitbike Moravia capu v Šiklově mlýně na Vysočině.

Druhý závod se musel o týden odložit kvůli nepřízni počasí. Bohužel ani přes týden to s počasím  nevypadalo příliš nadějně. Nicméně ke konci týdne se počasí, díky bohu, umoudřilo a v sobotu se mohla začít chystat trať, jejíž konečnou vizáž lze hodnotit na výbornou! Společně i s tratí bylo přichystané i sluníčko, které po celou dobu dne krásně svítilo a budilo tak příjemnou atmosféru, která se nesla v duchu celého závodního dne.

Po probuzení do nedělního slunečného rána, mezi jezdci kolovala skvělá nálada všude kam, jen oko dohlédlo a všichni byli natěšeni na rozehřívací tréninky, které po sléze dopadly výborně. Po nich následovala menší rozprava jezdců. A jelikož měli všichni před sebou ještě velice náročný den, nesměl proto chybět ani vydatný oběd na posilněnou. Po obědě jsme si dali menšího šlofíka na uvolnění a hned po něm už mohly přípravy na očekávaný závod začít!

Co se týče samotných závodů, ty proběhly v pořádku. Až na dvě nehod, kdy jeden z jezdců spadl a musel být následně ošetřen zdravotnickou službou. Zranění ale naštěstí nebyla vážná a jezdec tak mohl být propuštěn jen s menšími oděrky. Druhá nehoda už byla ale bohužel vážnější. Zraněný jezdec během závodu upadl a zůstal ležet na trati. Skončil tak v péči ošetřovatelů, kteří byli nuceni zavolat záchrannou službu, která mladíka po té neprodleně exportovala do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Kvůli této nehodě a čekání na záchrannou službu, došlo k dočasnému přerušení závodu a následující rozjížďka byla posunuta až o 20 minut, od původního plánovaného startu. Po té závod mohl opět pokračovat.

Na závěr patří obrovské DÍKY všem zúčastněným za jejich ochotu a spolupráci, kterou se v sobotu společně podíleli na přípravě závodní trati, která i přes nepřízně počasí z předchozích dnů, byla náramně povedená!

MINI – 1. M. Matušinec – 2. M. Pokorný 3. D. Karlíček -třída měla nejmenší účast v historii seriálu! JUNIOR – 1. Š. Kohoutek- 2. M. Tomeš – 3. O. Matušinec – 4. D. Štochl – 5. J. Švec- SK AMATÉR – 1. A. Bělík – 2. L. Vošalík – 3. J. Štefan – 4. M. Ostrčilová – 5. M.

Vaníčková KLASIK – 1. D. Žemžula – 2. D. Jegla – 3. O. Somr – 4. K.Štěpánek – 5. D. Fridrich OPEN – 1. A. Šipikal SK – 2. J. Hladík – 3. P. Hejkerlík -4. R. Pokorný – 5. A. Jonáš DÁMY – 1. M. Ostrčilová – 2. M. Vaníčková -3. A. Holá 4. M. Pokorná

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky pitbike Moravia. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář